Finasteridi - ratkaisu hiustenlähtöön

Jos haluat ostaa finasteridia kamppaillaksesi hiustenlähtöä vastaan,
olet tullut oikeaan paikkaan!

Osta finasteridia

Finasteriditabletit ja miesten yleinen kaljuus

Tämä sivu keskittyy miestyyppiseen hiustenlähtöön miehissä ja miten tämän voisi ehkäistä. Tämäntyyppinen hiustenlähtö on vastuussa kaljuuntumisesta suurimassa osassa miehistä, ja sitä kutsutaan myös Androgeneettiseksi Kaljuuntumiseksi (AGA). Ainakin 80 prosenttia kaikista miehistä tulevat kokemaan AGA:an liittyvää hiustenlähtöä, vaikka kaljuuntumisen alkamisikä vaihtelee miehestä mieheen. National Health Service in England (NHS Choices) mukaan:

Miestyyppinen kaljuuntuminen on tavallisin hiustenlähtötyyppi ja se vaikuttaa noin puoleen kaikista miehistä 50 vuoden ikään mennessä. Se alkaa yleensä 30 ikävuoden paikkeilla ja suurimalla osalla miehistä on jonkinlaista hiustenlähtöä ennen 40 vuoden ikää.

On olemassa ainoastaan yksi onnistuneeksi todettu hiustabletti, joka hoitaa miestyyppistä hiustenlähtöä. Näiden hiustenlähtötablettien aktiivista ainesosaa kutsutaan finasteridiksi.

Mikä on finasteridin tarkoitus?

Finasteridi viittaa lääkkeeseen, jota käytetään hoitokeinona miesten eturauhasongelmiin. Näiden miesten on virtsattava useammin ja vessaan ehtiminen voi olla vaikeaa. Tämän aiheuttaa eturauhasen liikakasvu, jota aiheuttaa testosteronin ja dihydrotestosteronin tasapainottomuus miehen vartalossa. Miestyyppisen hiustenlähdön aiheuttaja on myös testosteronin ja dihydrotestosteronin epätasapaino. Tämä ei tarkoita, että hiustenlähdöstä kärsivät miehet myös kärsisivät virtsatien ongelmista. Finasteridi tablettien käyttö voi korjata tämän epätasapainon ja stimuloida hiuskasvua päänahassa sekä ehkäistä monen miehen jatkuvaa hiustenlähtöä.

Finasteridin historia

1970-luvulla tutkija yliopistosta New Yorkista matkusti pieneen kylään Dominikaaniseen Tasavaltaan, koska nuorten tyttöjen raportoitiin muuttuvan pojiksi. Nämä raportit pitivät paikkansa ja kattavan tutkimuksen jälkeen pääteltiin, että he syntyivät poikina mutta eivät kehittäneet miehille ominaisia piirteitä entsyymin 5-alfa-reduktaasi puutteen takia. Miehille ominaiset piirteet kehittyvät mieshormoneiden testosteronin ja tehokkaamman dihydrotestosteronin kautta. Kivekset tuottavat testosteronia ja osissa, joissa on 5-alfa-reduktaasia, se muuttuu dihydrotestosteroniksi. Lääkeyhtiö MSD käytti sitten tätä tietoa hyväkseen keksiäkseen finasteridin, joka hidastaa tätä entsyymiä ja eturauhasen liikakasvusta kärsivät terveet miehet tuottaisivat vähemmän dihydrotestosteronia. Kun heidän dihydrotestosteronitasonsa on alentunut, heidän eturauhasena pienenee ja oireet helpottuvat. He päästivät tämän lääkkeen markkinoille nimellä Proscar. Sitten huomattiin, että finasteridi aiheutti hiustenkasvua päänahassa ja ehkäisi hiustenlähtöä. Ylimääräisten tutkimusten jälkeen he päättelivät, että paljon pienempi annos oli tarpeen (verrattuna Proscariin) ollakseen tehokas miestyyppistä hiustenlähtöä vastaan. Tuloksena MSD lanseerasi toisen finasteridilääkkeen markkinoille androgeneettistä kaljuuntumista vastaan, jota kutsuttiin nimellä Propecia.

Miten finasteridi toimii?

Testosteronin muutosta dihydrotestosteroniksi on vastuussa päänahasta löytyvä entsyymi. Tarkemmin sanottuna, hiustuppien talirauhasista. Dihydrotestosteroni saa hiustupit kutistumaan, joka vuorostaan aiheuttaa hiustenlähtöä miehissä. Kun miehet ottavat finasteriditabletteja, ne estävät entsyymin toiminnan ja tuloksena hiustuppien dihydrotestosteronitasot alentuvat. Hiustupit voivat sitten elvyttää itsensä; hiustenlähtö pysähtyy ja hiusten kasvavat takaisin.

Miksi käyttää finasteridia?

Yleinen kaljuus miehissä vaikuttaa usein itsekuvaan negatiivisesti. Ainainen tietoisuus vähäisestä hiusmäärästä voi saada heidän itsevarmuutensa ja toimivuutensa horjumaan. Mieti töissä, koulussa tai suhteissa tapahtuvia asioita. Yleisesti miestyyppisestä kaljuuntumisesta kärsivät miehet ovat onnettomia. Nuoren miehen on vaikeampi käsitellä hiustenlähtöä kuin vanhemman miehen, eli heidän tulisi alkaa käyttää finasteridia heti, välttääkseen negatiivisen näkemyksen elämästä. Positiivisella itsehavainnolla elämä on helpompaa ja menestyksen rakkaudessa, raha-asioissa ja ulkonäössä voi saavuttaa. Jos hiustenlähtö ei vaikuta negatiivisesti henkilöön, heidän ei tarvitse käyttää finasteridia.

Milloin voi käyttää finasteridia?

Jos huomaat, että hiuksesi ohenevat edestä tai päälaelta. Myös vetäytyvä hiusraja on hyvä merkki hiustenlähdöstä. Androgeneettinen hiustenlähtö seuraa tyypillistä kaavaa ja tämän ansiosta on helppo päätellä, jos hiustenlähtö johtuu tästä geneettisestä vaivasta. Miestyyppisen kaljuuntumisen oireiden tasoa mittaavan Norwood-Hamilton asteikon ansiosta on mahdollista määritellä nykyinen hiustenlähdön taso. Norwood-Hamilton asteikko jakaa hiustenlähdön etenemisen seitsemään kategoriaan.

Norwood-Hamilton-asteikko miesten hiustenlähteen seitsemän vaiheen kanssa

Norwood-Hamilton asteikko miestyyppiselle kaljuuntumiselle

Vaiheessa I ei ole merkkejä hiustenlähdöstä ja finasteridia ei ole syytä käyttää. Vaiheissa II, II ja IV finasteridin käyttö vaikuttaa huomattavammin. Ohimon ja päälaen ohenevat alueet sisältävät edelleen aktiivisia hiustuppia, vaikka niitä ei voi nähdä paljaalla silmällä. Kun alat käyttää finasteridia päivittäin, hiustuppien talirauhasten DHT-taso laskee ja hiustupit saavat mahdollisuuden elvyttää itsensä. Tuloksena hiukset kasvavat takaisin kaljuihin alueisiin. Vaiheissa V, VI ja VII suurimassa osassa kaljuja kohtia ei enää ole aktiivisia hiustuppia ja vähempää hiuskasvua voi odottaa. Aloittamalla finasteridin käytön voit kuitenkin pysäyttää hiustenlähdön kokonaan, pitää jäljellä olevat hiukset ja ehkäistä täysinäisen kaljuuntumisen. Eli, jos koet miestyyppiseen hiustenlähtöön liittyvää hiustenlähtöä, sinun tulisi ostaa finasteridia niin nopeasti kuin mahdollista hyötyäksesi päänahkasi vielä aktiivisista hiustupista. Tällä tavalla voit saada parhaimman mahdollisen takaisinkasvun ennen kuin se on liian myöhäistä.

Haluatko lopettaa hiustenlähdön? Osta lääkefinasteridia täältä!

Osta finasteridia